Понад 60 осіб з бандугрупувань на Донбасі повернулися в Україну через "щире каяття та співпрацю з правоохоронними органами" лише за останні півроку. СБУ розпочинає програму повернення громадян України з тимчасово окупованих територій і стверджує, що потік таких людей лише зростатиме.

"Програма розповсюджується на осіб, які готові добровільно відмовитися від участі у терористичній діяльності та співпрацювати з правоохоронними органами України; не брали участі у вбивствах, катуваннях, зґвалтуваннях та інших тяжких злочинах; мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на благо України", - ідеться у повідомленні СБУ.

У відомстві зауважили, що підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для учасників терористичних формувань вже передбачені чинним законодавством України.

За першу половину 2015 року понад 60 осіб повернулися в родини через співпрацю з правоохоронними органами України. Ще з 52 родинами співробітники СБУ зустрілися лише протягом останніх двох тижнів. Після надання свідчень справи тих, що повернулися з окупованої території, розглядає суд.

"15 серпня на підконтрольну Україні територію повернувся один з бойовиків, який, ознайомившись з програмою, відмовився від перебування на тимчасово окупованій території і добровільно здався правоохоронцям", - зазначають в СБУ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: "Хлопцям довелося воювати зі своїми рідними по різні сторони окопів"

Нагадаємо, що наприкінці липня прес-центр АТО заявляв, що бойовики самопроголошених республік масово повертаються в Україну під виглядом мирних жителів.

"Бойовики під виглядом родичів місцевих мешканців приїжджають до міст Славянськ та Краматорськ. Відмічається активізація діяльності розвідувально-диверсійних груп бойовиків. На теперішній час їх головним завданням є збір розвідувальної інформації щодо дислокації частин та підрозділів АТО, створення агентурної мережі, а також підготовка до здійснення терористичних актів", - ішлося у повідомленні відомства.