95% українців пишаються державним прапором, заявив президент України Петро Порошенко під час його урочистого підняття перед Софійським собором у Києві.

"Опитування, проведене напередодні Дня Незалежності, показало, що майже 95% українців пишаються і національним прапором, і національним гербом", - сказав президент.

Також він додав, найбільшу народну повагу український прапор здобув під час Революції Гідності і боротьби проти російської агресії.

"Він розвивається зараз над нашими позиціями на східному фронті. Синьо-жовтий і шеврони стали символом мужності українських військовослужбовців, добровольців, волонтерів. Наш прапор - це живий свідок перемог і невдач, невдач без яких, на жаль, не буває жодної війни", - сказав він.

Також під час виступу Петро Порошенко закликав українців до єдності.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Знову і знову закликаю до єдності. Один єдиний національно-державний прапор більш цінний, ніж сотні партійних знамен. Це мій прямий заклик до всіх політичних сил", - сказав Порошенко.

Читайте також: Українці відзначають День державного прапора

Нагадаємо, 23 серпня в Україні відзначають щорічний День державного прапора.