В Україні 1 вересня ціни на електроенергію підвищаться майже на 20%. Подорожчання торкнеться всіх - і міського населення, і жителів сіл. Про це пише "ТСН".

Виробники електроенергії запевняють, що підвищення назріло вже давно, а експерти вважають, що нові цифри значно завищені. Якщо раніше за кіловат споживачі платили 37 коп., то з першого вересня за кожен використаний кіловат електроенергії доведеться заплатити 45,6 коп. Цей тариф діє, якщо загальний обсяг використаної електроенергії за місяць не перевищив 100 кіловат.

Для тих, хто перевищує цю норму, будуть діяти інші умови: якщо ви спожили від 100 до 600 кіловат - сплатите за кожен 79 коп. А тим, хто перевищив показник 600 кіловат, доведеться платити за тарифом 1,48 грн.

Колишній міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко впевнений, що для переважної більшості українців нові тарифи на електроенергію є непідйомними. За його словами, чимало українців віддавали за комунальні послуги останню копійку за старими цінами, а тепер їм підняли вартість кіловат-години та ще й знизили обсяг споживання електроенергії.

"Підвищення б'є в першу чергу по цій категорії 100-600 кіловат-годин. Раніше найменший обсяг дешевої електроенергії був 150 кіловат, тепер став 100. І зараз жодна сім'я не поміщається в ці 100 кіловат", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: З 1 вересня в Україні збільшиться прожитковий мінімум

Натомість фахівці, аби хоч якось заощадити на електриці, радять вимикати із розеток усі прилади, які перебувають у режимі очікування, - телевізори, мікрохвильовки, магнітофони. Нагрівати воду у бойлері уночі, коли діє знижений тариф та оснастити оселю енергозберігаючими лампочками.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин наголошував, що середній рівень розрахунків за спожиту електроенергію за 7 місяців 2015 року становить 92%.