У вчорашній бійні під Верховною Радою звичайний ветеран АТО став справжнім героєм для простих українців, коли узяв на себе функцію погасити агресію активістів. Віталія Шевченко в соцмережах вже встигли охрестити янголом. Воїн під вибухи світошумових гранат угамовував конфлікт.

Нагадаємо, вчора під будівлею ВР сталося зіткнення активістів з правоохоронцями. Під час якої у натовп нацгвардійців кинули бойову гранату. Постраждало більше 140 людей, загинули троє нацгвадійців.

Віталій Шевченко з позивним "Кузнець", якого мобілізували в 95-у окрему аеромобільну бригаду в березні 2014 року, на війні пройшов такі гарячі точки, як Краматорськ, Слов'янськ. На фронті він був старшим сержантом. Але виявився у тій ситуації під Радою єдиним, готовим узяти на себе відповідальність за те, щоб спробувати погасити агресію.

"Я не планував йти на мітинг. Повертався з Житомира, де був на поминках свого побратима. І тут мені зателефонували товариші по службі, які були під ВР. Вони розповіли, що їх по формі попросили прийти, але не знали для чого. Я вийшов з метро і пішов відразу до них, - розповів "Знай" Віталій. – Там побачив бардак. Ну, що зміг, то зробив. Біля мене багато світошумових гранат вибухало. Потім забрав хлопців своїх, нічого нам там піаритися".

Віталій одразу опинився у гущавині зіткнень, став стримувати натовп. "Ми з моїми побратимами хотіли стати стіною між активістами і нацгвардійцями. Але нас було всього лише четверо, що ми могли зробити? - зітхає Щевченко. – Я не можу уявити, щоб хтось свідомо міг туди принести гранату, щоб вбивати. Вони не знають ціну життя! Якщо такі герої, то їдьте на передок і покажіть на що здатні. А тут проти них – строковики. Рани заживуть, але як повернути синів матерям?".

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Другий загиблий нацгвардієць мріяв стати полійцейськім (оновлюється)

На думку "Кузнеца", серед натовпу були проплачені хлопці. "По них було це видно. Вони не до Ради хотіли пройти, їм потрібна була бійня. Я демонстративно пройшев до самих дверей будівлі ВР, спокійно. Але за мною ніхто не пішов з активістів. Активісти продовжували нагнітати ситуацію", - говорить Шевченко.

"Мене сепаратистам здав брат"

Наш герой матеріалу до війни був ковалем. По його стопах пішов і син. Сам Віталій з Черкаської області, але у нього дуже багато родичів на Донбасі.

"Слава богу, стріляти в родичів не довелося. Але мій двоюрідний брат здав мене терористам – видав всі мої дані їм. Тепер я на окупованій території у розшуку. Минулого літа отримав поранення, потім по госпіталях, і так мене списали", - говорить Віталій.