У ході українсько-американських навчань "Сі Бриз-2015" Військово-морські сили України виявили близько морської ділянки державного кордону два кораблі Чорноморського флоту РФ.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"У ході українсько-американських навчань "Сі Бриз - 2015 " Військово-Морські Сили Збройних Сил України виявили в безпосередній близькості від територіальних вод і в морській економічній зоні України кораблі Чорноморського флоту РФ. Це були сторожовий корабель "Ладний" і малий протичовновий корабель "Суздалец"", - йдеться в повідомленні.

З метою недопущення перетину морської ділянки державного кордону в море вийшли чергові сили ВМС ЗС України, мету ідентифікувала піднята в небо морська авіація.

Крім того, підрозділи військ берегової оборони вели спостереження за кораблями засобами розвідки і супроводу артилерійськими системами. З часом "Ладний" відійшов на південь від Одеси.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У командуванні українських ВМС повідомляють, що за останні три місяці сторожовий корабель російського ЧФ "Ладний" вже вдруге опинився поряд з територіальними водами України. Четвертого червня цього року цей корабель вже знаходився в безпосередній близькості від морської ділянки українського кордону.

"Тоді російський корабель перебував на рекомендованому шляху цивільних суден, що становило загрозу безпеки мореплавання. Він відійшов тільки після того, як українські військові моряки і прикордонники "натякнули" йому на це своїми рішучими діями", - зазначили в Міноборони.

Читайте також: Для навчань в Одесу прибув турецький корвет (фото)

Як повідомляється, дії російських кораблів не вплинули на хід українсько-американських навчань "Сі Бриз - 2015".

У той же час командування ВМС ЗС України висловило стурбованість тим, що поруч з українськими берегами і кораблями країн-учасниць курсує 35-річний корабель "Ладний". Саме він "відзначився" на параді в Севастопольській бухті, коли випущена ним ракета розвалилася на частини і тільки випадково ніхто не постраждав.

"В умовах, коли поруч здійснюється інтенсивне судноплавство, це занадто великий ризик для безпеки цивільних суден та кораблів-учасників навчань", - зазначили в Міноборони.