Іноземці-добровольці, що беруть участь в АТО, направили звернення до Президента України Петра Порошенка з проханням посприяти у вирішенні питання з наданням їм громадянства України.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив волонтер, керівник фонду "Світ і Ко" Мирослав Гай. Повідомляє Укрінформ.

"Хлопці дійсно подавали всі документи в міграційну службу, пройшли майже всі процедури і отримали офіційні відмови. Коли ми вже мали на руках ці відмови, оскільки були пророблені всі кроки, які повинен нормальна людина зробити для того, щоб отримати громадянство, то ми пішли далі, звернулися до народного депутата Дмитра Добродомова і підготували нормальне конструктивне звернення до Петра Олексійовича з проханням допомогти вирішити це питання ", - сказав Гай.

Читайте также: Бійцям АТО доводиться їздити у тамбурах потягів за 200 гривень

Своє звернення до Глави Української держави доброволець з Білорусі Дмитро Бєлогорцев пояснив тим, що тільки Президент в Україні має право своїм указом надавати громадянство без формальних підстав, в тому числі й іноземцям-добровольцям, які беруть участь у АТО на українській стороні.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще