Бійці ряду добровольчих батальйонів спростували заяву міністра оборони Степана Полторака про те, що всі іноземці, що воюють з у складі Збройних сил України, отримали українське громадянство.

Про це повідомив боєць Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Рустам Док у своєму Facebook.

"Ми - іноземні добровольці, які в різний час служили в рядах військових формувань Айдар, Азов, Донбас, 46-й батальйон, 93-а бригада, ОУН, ДУК ПС, Дніпро-1 та ін. Жоден з нас не отримав від Міністерства Оборони України жодного офіційного документа, паспорта, громадянства, виду на тимчасове або постійне проживання, ВЗАГАЛІ НІЧОГО!

Особи, які брали безпосередню участь у бойових діях, не отримали від держави ні копійки заробітної плати або будь-яких пільг і відшкодувань. Нікому з нас не відомо жодного випадку надання громадянства України за допомогою МО серед наших побратимів, друзів, родичів, знайомих, знайомих знайомих. ЖОДНОГО ", - написав він.

Док підкреслив, що за півтора року ніяких змін у законодавстві щодо цього питання не відбулося.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Жоден закон не прийнятий, жоден порядок не змінений, жодна процедура не спрощена. Публічні заяви Міністра Оборони України С. Полторака, Міністра Внутрішніх Справ А. Авакова, Президента П. Порошенко про надання іноземним добровольцям українського громадянства є суцільною брехнею і не відповідають дійсності трохи більше, ніж повністю ", - написав він.

Читайте також: Режим припинення вогню діє на всіх напрямках - спікер АТО

Нагадаємо, що раніше, 16 вересня, міністр Полторак заявляв, що всі іноземці, які перебувають на службі у Збройних силах України, вже отримали українське громадянство.