До Дня Захисника України у державному музеї авіації зареєстрували національний рекорд – найповажніший вік льотчика, який освоїв бойовий літак-винищувач.

Про це повідомляє УНН.

Рекордсменом став 54-річний підполковник Борис Бойправ, льотчик першого классу. Чоловік 20 років тому звільнився в запас. В його арсеналі майже тисяча годин нальоту.

"Свого часу я виконував бойові операції на різних літаках. Зокрема на Близькому Сході. А от літак-винищувач Міг-29 освоїв лише тепер, у 54 роки. Зробив це через ситуацію в Україні. Я вважаю, що це було необхідно. Коли вперше піднявся на ньому в небо, не міг повірити. Дуже радісні відчуття", - розповів льотчик.

Читайте також: Діти привітали прикордонників з Днем захисника України оберегами (фото)

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Рекорд зафіксував представник Національного реєстру рекордів України.

"Ми дізнавалися у штабі ВПС, Міністерстві оборони щодо унікальності цього випадку – освоєння Міг-29 після 20-річної перерви у льотній практиці у віці 54 роки. Виявилося, що випадок дійсно унікальний. Ми зафіксували рекорд – льотчик у найповажнішому віці в Україні освоїв винищувач Міг-29", - зазначив експерт Національного реєстру України Віталій Зорін.