Сьогодні почався суд над Сергієм Каліновським. Сьогодні почався суд над Сергієм Каліновським. Проте підсудний не з'явився у залі суду, він залишився в СІЗО та всі заяви дає за допомогою відеотрансляції.

Суд почався із запізненням майже на годину.

Йому сьогодні в апеляційному суді намагаються змінити запобіжний захід - відпустити під домашній арешт.

Суд відкрився заявою адвоката Каліновського, що її підопічний погано себе відчуває. "Адвокат проте відмовився назвати хворобу підопічного. Сказав, що це лікарська таємниця" - передає із залу суду кореспондент "Знай".

14:20 Суд відмовив захисту Каліновського у клопотанні про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. Його залишили під вартою.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

14:18 Наш кореспондент із зала суда передає, що як тільки суддя пішов у нарадчу кімнату, Каліновський збадьорився, перестав кашляти, стогнати й випрямився. Загалом не виглядає хворим.

14:14 Суд пішов на нараду.

14:08 Прокурор заявив, що Каліновський у розшуку з 7 вересня 2007 року. А під час затримання у вересні 2015 -го він відмовився від експертизи, а потерпілим не відшкодував збитки. Тому звинувачення просить залишити під арештом його.

14:03 За словами адвоката, у Калиновського є довідка з центру епілепсії. Він туди звертався за консультацією за кілька днів до затримання.

13:57 Адвокат просить відпустити підопічного під домашній арешт і розповів обставини ДТП. "Він їхав із швидкістю 55 км на годину. Потім потрапив у калюжу і машину повело, тому і наїхав на ВАЗ", - говорить адвокат.

13:52 Адвокат Ярослав Гутарін заявив, що Каліновский не знав, що справу проти нього знову порушили. Її закрили в 2007 році.

13:42 Суд пішов на перерву.

13:31 Адвокат попросив відпустити Каліновського під домашній арешт. "Після аварії він довго лікувався, була тяжка травма. У нього трапляються напади, тому він не може працевлаштуватися, - говорить адвокат Гутарін. – Є довідки з лікарні за 2009 рік. У нього траплялися судомні напади в СІЗО. А в в'язниці надають тільки первину допомогу. Йому треба лікуватися у лікарні".

Підсудний на підтвердження слів захисника кашляє та говорить, що у нього паморочиться у голові.

13:23 Суддя дозволив ЗМІ бути присутніми в залі суду.

13:20 Суд запитав думку Каліновського щодо того, щоб ЗМІ були присутні на засіданні. "Заперечую. Всі ЗМІ неправдиві, перекручую інформацію", - сказав підсудний жалібним голосом.

13:15 Адвокат просить зробити засідання закритим від журналістів, тому що в Каліновського якийсь діагноз, який не можна оприлюднювати.

Нагадаємо, у 2007 році він став винуватцем ДТП, в якому загинули дві людини. Протягом семи років Каліновський переховувався від слідства. Весь цей час пасинок олігарха Дмитра Фірташа знаходився в Україні, постив фотографії у себе в соцмеежах з Криму і Києва. У вересні цього року його затримала нова поліція в Києві за порушення правил дорожнього руху.