Економічна криза та війна викликали нову хвилю міграції з України. Серед соціальних груп, налаштованих на еміграцію, – представники середнього класу, біженці з Донбасу, ті, хто ухиляється від мобілізації, та трудові мігранти.

Про це пише видання "Новое время".

"Події на сході країни та погіршення економічної ситуації, безумовно, мають вплив на рішення людей шукати кращого життя в іншому місці, зокрема за кордоном", - каже Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Видання пише, що сьогодні кожен третій українець прагне виїхати за кордон. А буде і більше, додає журнал, адже за останній час кількість людей, що хочуть виїхати на територію ЄС, зросла на 20-25%.

Читайте також: Чехія пообіцяла спростити працевлаштування українців

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За даними опитування, проведеного цього року, близько трьох мільйонів планують знайти роботу за кордоном вже найближчим часом, а ще 34% мешканців України не проти працевлаштуватися за кордоном, але детально про це ще не думали, пише видання.

Але ситуація може дещо змінитися наступного року, каже пан Жолудь. Якщо не відновляться активні бойові дії, а економіка почне зростати, за прогнозам МВФ, міграційні настрої дещо вщухнуть, каже експерт.