Під Адміністрацією Президента України зібралися активісти і кримські татари. Вони протестують проти застосування сили правоохоронцями щодо учасників блокади Криму в Херсонській області.

Про це передає УНН.

"Ця акція абсолютно спонтанна. Ми з друзями дізналися, що робиться там на адміністративному кордоні з Кримом і закликали всіх українських патріотів приїхати на Банкову вулицю, щоб висловити свою рішучість захищати кримських татар", - сказав співорганізатор акції, заступник гендиректора телеканалу ATR Айдер Муждабаев.

"Сьогодні там планувалася силова акція. Трохи не дійшло до стрілянини", - додав він.

Він зазначив, що Україна має захищати кримських татар, а не протидіяти їм.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: Силовики штурмують учасників блокади Криму

До мітингувальників вийшов заступник голови АП Ростислав Павленко. Він заявив, що Україна відстоює права татар.

"Про порушення прав кримських татар ми постійно говоримо на всіх міжнародних трибунах. З тим, що зараз відбувається будемо розбиратися", - сказав Павленко.

Нагадаємо, бійці Нацгвардії і батальйон "Херсон" на чолі з керівником Бюро протидії наркозлочинності Іллею Ківою почали штурм учасників блокади окупованого Криму.