Багато населених пунктів анексованого Росією Криму залишаються без світла, води і зв'язку.

У Севастополі сталася пожежа на підстанції, в Ялті вибухнув газопровід, а в Алушті світ з'явився в перший раз за весь тиждень лише в п'ятницю, 27 листопада, написав російський блогер Ілля Варламов.

Так, в результаті енергетичної блокади на пивобезалкогольному комбінаті "Крим" зіпсувалася продукція на 2,5 млрд руб, на інших підприємствах, де виробляють швидкопсувні продукти, аналогічна ситуація, зазначив блогер.

Крім цього, не працює інтернет, зв'язку немає через відсутність покриття.

"З енергомостом нічого не зрозуміло, особливо якщо читати новини. Судіть самі: "Нагадаємо, сьогодні перший віце-прем'єр кримського уряду Михайло Шеремет повідомив, що по енергомосту подали перші мегавати. Наприкінці заходу він спростував свої ж слова: "Поки ми видаємо бажане за дійсне" - це як взагалі?" - обурився блогер.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Магазини теж без світла, але продовжують працювати. Гроші приймають фактично незаконно, без каси, просто записують у зошит. Найпопулярніший товар тепер свічки", - написав Варламов.

При цьому на півострові можна купити генератори. Їх продають прямо вздовж траси, але за ціною вдвічі вищою московської. Так, 2,5 кВт бензиновий генератор коштує 30 тис. руб., при тому що в Москві його продають за 15 тис. руб.

Читайте також: Угода з дияволом: вугілля з "ДНР" за світло в Крим

"Заради економії електроенергії в Сімферополі навіть портрет Путіна на рекламних білбордах перестали підсвічувати, хоча в перші дні він був підсвічений", - додав блогер.

Також, за інформацією Варламова, через відсутність вуличного освітлення на дорогах зросла кількість ДТП.