Українців обурила поведінка охорони президента під час вшанування жертв Голодомору.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook демобілізований боєць АТО Роман Коршук, у нього попросили запрошення для того, щоб увійти до Меморіалу жертв Голодомору.

"Запрошення! Виявляється пройти можна лише по запрошенням! Якщо чесно, у мене був ступор. Єдине на що я спромігся, це запитати "А коли простих смертних будуть пускати?"- пише він.

Потім на його сторінці почнеться дискусія стосовно цього питання. Роман Коршук допише, що пускати "простих смертних" почали в 15.40.

Також з цього приводу написав Ігор Пилипчук на своїй сторінці у Facebook. Окрім гнівного поста він опублікував фото.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Нікого з простих громадян, які прийшли з квітами, колосками та свічками й на 100 метрів не підпускають до місця спомину", - пише він.

Він додав, що прийшов до меморіалу о другій годині дня, проте там вже були багато військових та правоохоронців, а на вході купа металодетекторів.

Йому сказали, що увійти він зможе після п'ятої години вечора, коли пам'ять загиблих вшанує президент та інші політики.

Парадокс в тому, что до меморіалу не запросили вдову дослідника українського голодомору Джеймса Мейса Наталію Дзюбенко-Мейс.

На своїй сторінці у Facebook вона спростувала заяви деяких ЗМІ, що ніби-то вона також запалювала свічку.

"Я принижено тупцяла перед ними добрих півгодини, показувала паспорт, показувала на плакат свого чоловіка і намагалася пояснити, що я його дружина, що, зрештою редактор-упорядник його книг!" - пише вона.

Сьогодні співробітник Адміністрації президента Ростислав Павленко вибачився за події під Меморіалом.

"Прошу вибачення у всiх, хто через прикрi непорозумiння, недбвальство чи нiчим не виправдану грубicть окремих спiвробiтникiв не змiг потрапити на молебень", - написав він.

Читайте також: Голодомор чи перемоги: на чому виховувати українців

Нагадаємо, що депутати закликали світ визнати голодомор геноцидом.