Судді, які перешкоджали діяльності активістам Майдану взимку 2014 року, отримали довічні посади. Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав блогер Сергій Іванов.

Він зазначає, що однією з таких суддів є Ірина Юхно. Її призначили главою Дніпропетровського обласного адміністративного суду. У розпал Євромайдану вона заборонила нікопольській організації ВО "Свобода" розміщувати намети у місті з 17 січня до 16 лютого 2014 року включно.

Інший суддя - Олексій Рудюк безстроково призначений на посаду судді Вишгородського районного суду Київщини. Під час Майдану він заборонив активістам Автомайдану автопробіг до резиденції Віктора Януковича "Межигір'я".

Крім того, ще в квітні 2013 року Рудюк ухвалив рішення про адміністративний арешт голови київської організації партії "Демократичний альянс" Максима Панова за пікет "Межигір'я".

Читайте також: Екс-беркутівців судитимуть онлайн

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Про ці справи Рудюка також раніше писали журналіст Наталія Соколенко та адвокат Автомайдану Роман Маселко.

Нагадаємо, що 21 квітня за постанову Верховної Ради "Про обрання суддів" проголосували 236 депутатів. Серед парламентаріїв, які віддали голоси за постанову, були представники всіх парламентських фракцій.