Вінницькі правоохоронці через два роки розкрили вбивство 2-річної давнини. 23-річний мешканець міста Ладижин зізнався у вбивстві 14-річної дівчинки.

Про це повідомили у прес-службі УМВС у Вінницькій області.

"Два роки тому до міліції звернувся сільський голова села Харпачка, Гайсинського району з заявою про те, що зникла дитина з неблагополучної родини" - розповіли у міліції.

7 серпня тіло Ганни знайшли біля села Басаличівка, Гайсинського району.

Читайте також: В Україні пропало безвісти 2 тисячі дітей

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Зникла дівчина 15 липня 2013 року. Її шукали і місцеві жителі, й міліціонер. Тіло знайшли комбайнери, котрі косили ячмінь", - розказав сільський голова села Басаличівка Віталій Ластівка.

За його словами, батько дівчинки помер, її виховувала мати-інвалід. Місцеві мешканці стверджували, що дівчина могла втекти з дому, сісти спокійно в автомобіль до незнайомців, не з'являтися по кілька днів додому.

Декілька експертиз не змогли установити, від чого саме померла дівчинка.

"Було проведено судово-токсикологічну експертизу, гістологічну та імунологічну. Єдине, що виявили експерти – це вплив термічного чинника, але тіло занадто довго пролежало на спеці. Через гнильні зміни неможливо було сказати, чи тіло піддалося термічному впливу при житті, чи його намагалися спалити вже після смерті", - пояснив Вячеслав Воронов, начальник Вінницького обласного бюро судмедекспертизи.

Матеріали відправили до столиці. І лише через два роки слідчі отримали відповідь – дитину убили ударом гострого предмету в шию, а тіло намагалися спалити.

Читайте також: Рідні хортицького педофіла заперечують його провину

"У вбивстві дівчинки ми запідозрили 23-річного жителя міста Ладижин, котрого бачили в той день з загиблою. Після затримання він у всьому зізнався. Виявилося, що того вечора два роки тому він проводив дівчину додому польовою дорогою. Під час розмови покійна негативно відгукнулася про родину хлопця, після чого й отримала смертельний удар в шию. Опісля зловмисник заховав її тіло", - кажуть у прес-службі міліції.

За умисне вбивство хлопець може отримати до 15 років позбавлення волі.