Олімпійська чемпіонка Стелла Захарова повідомила, що через погане фінансування спортсмени масово покидатимуть Україну після Олімпіади-2016, передає Террикон.

"Близько 250 спортсменів після закінчення Олімпійських ігор-2016 збираються покинути Україну. Чому? Перше - не виплачують встановлені премії. Кидають, як якусь кістку. Коли був пік агресії на нашу країну, люди захищали спортивну честь країни, як на війні. Чому ж тоді вони не отримують премії за виступи на чемпіонатах світу та Європи 2014 року? Тільки за 2015-й рік. І то - не всім, і не в повному обсязі", - розповіла Захарова.

Також за її словами, на початку року виділили 4,5 млн гривень на екіпіровку національних збірних України, яку до сьогоднішнього дня не отримали.

"Спортсмени їздять на кваліфікаційні змагання без форми. І на знак протесту одягають шоломи інших країн. Чому сьогодні російська збірна одягає наших фехтувальників? Чому необхідні обладнання та інвентар досі не привезли на базу в Конча-Заспу? Ігор Жданов вже рік міністр, він не знає, наскільки важливий рік напередодні Олімпіади? Якщо не знає, навіщо він туди пішов? Після відставки Жданова його забудуть, як страшний сон. Чим швидше це відбудеться, тим краще", - сказала Захарова.

Читайте також: Український чемпіон світу збирається стати громадянином Росії

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Нагадаємо, минулого року титулована українська веслувальниця Інна Осипенко-Радомська змінила українське громадянство на азербайджанське через відсутність фінансування.