Збірна України з біатлону не братиме участь у чемпіонаті Європи, який відбудеться з 24 по 28 лютого в Тюмені, Росія.

Про це заявив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак в інтерв'ю для телеканалу "UA Перший".

"Ми поки не плануємо брати участь у чемпіонаті Європи. Він проходитиме за тиждень до початку чемпіонату світу. До того ж - це далеко, складно добиратися, проблеми з провозом зброї", - зазначив він.

За словами президента ФБУ, ймовірність пропуску чемпіонату Європи українськими біатлоністами велика - 70 відсотків.

При цьому Бринзак спростував версію, що в Тюмень наші біатлоністи не поїдуть через брак грошей: "Фінансове питання не стоїть. У нас просто немає бажання. За тиждень до чемпіонату світу це ніяк не вписується в програму підготовки, а везти туди третій склад немає ніякого сенсу".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Біатлоністка Підгрушна виграла другу бронзу на етапі Кубка світу

Восени лідер нашої жіночої збірної Олена Підгрушна заявила, що не планує в цьому сезоні виступати на території Росії. Раніше в інтернеті гуляла "качка" про те, що Підгрушна воювала снайпером в АТО і, незважаючи на всю божевільність повідомлення, вона не хоче ризикувати і виправдовуватися перед спецслужбами Росії.

До слова, російські журналісти поскаржилися організаторам етапу Кубка світу з біатлону в словенській Поклюці, що трибунах були червоно-чорні прапори УПА.