Оболонський районний суд Києва переніс підготовче засідання по справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича на два тижні.

Чергове слухання відбудеться 18 травня. Зазначається, що Януковича належним чином викликали на підготовче судове засідання.

"Однак, з огляду на ст. 6 Конвенції про захист прав людини, а також з огляду на практику Європейського суду при розгляді даної категорії справ, суд вважає за необхідне надати захисту додаткові можливості для участі обвинуваченого Януковича в судовому засіданні шляхом відеоконференцзв'язку", - заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Нагадаємо, що Януковича підозрюють у державній зраді, пособництві в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території України, а також пособництві у веденні агресивної війни.

Адвокат президента-втікача повідомив, що його клієнт досі не знає про суд, адже процедуру виклику Януковича до суду нібито порушили.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Генпрокуратура України прокоментувала рішення Інтерполу щодо зняття Януковича з міжнародного розшуку.