Генеральний прокурор України Юрій Луценко розкрив деталі майбутнього судового засідання щодо державної зради колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Відповідне відеозвернення оприлюднили на офіційному каналі Генпрокуратури в YouTube.

Він запевнив, що суд, який запланований на 4 травня, буде безпрецедентним для України і не матиме жодних ознак "процесу помсти".

За словами Генпрокурора, у відомства є достатньо доказів державної зради Януковича. Звинувачуватимуть колишнього президента-втікача передусім у анексії українського Криму, провокуванні протистояння на Донбасі.

"Залив кров'ю Донбас, спробував поставити на коліна державу", - додав Луценко.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Розглядати справу будуть також керуючись документом, підписаним свого часу Януковичем, адже саме його використали "кремлівські господарі".

Він також запевнив, що під час засідання підсудному гарантуватимуться всі права відповідно до українського законодавства, а остаточний вердикт стане попередженням всім, хто насмілиться повторити подібне.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Генпрокуратура підтвердила наявність достатньої доказової бази щодо державної зради Януковича.