Очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова підозрюють у незаконному врученні вогнепальної зброї.

Про це повідомляють "Українські новини".

З цієї причини рішенням Печерського районного суду Києва Генпрокуратура повинна зареєструвати кримінальне провадження за фактами порушень з боку міністра.

Втім, у ГПУ не одразу сприйняли судову постанову і навіть відмовилися почати розслідування, посилаючись на "не викладені в достатньому обсязі елементи злочину".

Але судді наполягали на тому, що для цього цілком достатньо об'єктивних ознак злочину.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відомо, що Аваков виправдав свою "щедрість" Дисциплінарним статутом ЗСУ, який нібито дозволяє йому дарувати зброю. Проте, згідно з документом така можливість поширюється тільки на військових, прикордонників, силовиків, але не цивільних осіб чи політиків.

Міністр повинен діяти виключно за нормами Конституції та статутом МВС, тобто це можна вважати перевищенням службових повноважень.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Аваков заявив, що не збирається звітувати, кому дарував зброю.