У середу, 10 травня, Шевченківський райсуд Києва збирається продовжити розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього народного депутата "Партії регіонів" Олега Царьова.

Засідання має розпочатися о 9 ранку.

Минуле засідання відбулося 16 березня, тоді суд встановив порядок дослідження доказів у його справі.

Насамперед проведуть дослідження письмових доказів, наданих обвинуваченням, у тому числі речових доказів, матеріальних носіїв та відеозаписів. Потім суд допитає свідків.

Далі займеться аналізом доказів захисту, після чого допитає свідків і цієї сторони.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того, якщо до суду прийде сам обвинувачений, то йому запропонують дати свідчення.

На минулому засіданні прокурор Роман Гошовський попросив допитати низку свідків, в тому числі - Дмитра Яроша та Володимира Фесенка.

Нагадаємо, Царьова звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, спрямовані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу.

Зокрема, Царьова судять за те, що в період з квітня по травень 2014 року, коли він був нардепом і кандидатом на президентський пост, він брав участь у зборах проросійськи налаштованих українців. Царьов публічно закликав їх до активних дій для повалення конституційного ладу і зміни державних кордонів України, шляхом визнання самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Царьова оголосили в розшук.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Дніпрі суд віддав будинок колишнього регіонала-втікача Олега Царьова переселенцям.