Компанія Lilium показала відео першого польоту свого робочого прототипу реактивного електричного літака з вертикальним зльотом і посадкою Lilium Jet. Головною особливістю Lilium Jet є те, що для його зльоту і посадки не потрібно злітно-посадкової смуги. Він злітає з місця, як вертольоти, але здатний набирати більшу швидкість. Lilium Jet може розганятися до 300 км/год, а дистанція польоту складає більше 300 км.

У компанії Lilium стверджують, що за такими транспортними засобами, як їх Lilium Jet, майбутнє міського транспорту і таксі. В якості підтвердження, компанія подає розрахунок вартості і часу поїздки з Манхеттена до Аеропорту Кеннеді. При виборі звичного наземного таксі доведеться проїхати близько 26 км і витратити на це близько години. Тоді як Lilium Jet пролетить близько 19 км всього за 5 хвилин. При цьому політ на Lilium Jet буде приблизно в два рази дешевше поїздки на звичайному таксі.

У минулому році німецький стартап Lilium Aviation залучив 10 мільйонів євро інвестицій на розробку реактивного електричного літака з вертикальним зльотом і посадкою (ЛВЗП або VTOL). Lilium Jet - легкий двомісний електричний літак, який працює на 36 електродвигунах і створює менше шуму, ніж звичайний мотоцикл. Після успішного випробування Lilium Jet компанія заявила про плани створити п'ятимісний аналог.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що прототип електричного літака встановив два світових рекорди під час першого польоту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще