Випуск літаючого автомобіля AeroMobil стартує в 2020 році. Однак оформити попереднє замовлення можна буде вже зовсім скоро. За літаючий суперкар доведеться віддати 1,5 мільйона євро.

Оновлену версію його прототипу представила на виставці Top Marques в Монако словацька компанія AeroMobil, пише Motor.

Автомобіль досягає майже шести метрів у довжину, а ширина з розкладеними крилами – дев'ять метрів (в режимі автомобіля — 2,2 метра).

Авто оснащене дволітрової опозитною четвіркою, яка виробляє енергію для двох електромоторів на передній осі і відповідає за роботу гвинта. Потужність автомобіля - 110 кінських сил, у авіа-режимі – 300 кінських сил.

У салоні можуть розміститися дві людини, максимальна злітна маса становить 960 кілограм.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

AeroMobil можете летіти зі швидкістю до 260 кілометрів на годину. З 90-літровим баком він пролетить 750 кілометрів. Заправляти його потрібно звичайним бензином.

На дорозі аэромобиль розганяється до 160 кілометрів на годину. Розгін до сотні – за 10 секунд.

Для зльоту, машину потрібно розігнати до близько 130 кілометрів на годину.

Повна трансформація авто у "літак" займає менше 3 хвилин.

Машина оснащена подушками і ременями безпеки, а також парашутами, що автоматично розкриваються.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, електро-літак Lilium Jet з вертикальним зльотом і посадкою здійснив свій перший політ. В майбутньому його планується використовувати як міський транспорт і таксі.