Державний департамент США звернувся до Росії у зв'язку з підривом машини СММ ОБСЄ в Луганській області, в результаті чого загинув спостерігач місії.

Відповідну заяву опубліковано на офіційному ресурсі Держдепу.

"США знову закликають Росію використовувати вплив на сепаратистів для того, щоб вони зробили перші кроки в напрямку встановлення миру в Східній Україні, а також для встановлення видимої, відчутної та довготривалої обстановки безпеки", - звернулися у виконавчому департаменті.

Представники Держдепу поспівчували сім'ї загиблого спостерігача і побажали одужання двом постраждалим. У заяві зазначили, що ця трагедія демонструє небезпеку для представників місії, чому свідчать перешкоди в їх роботі.

Виконавчий орган США закликав сепаратистів негайно припинити обстріли і вивести важке озброєння з лінії розмежування.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ОБСЄ почала розслідування у зв'язку з трагедією в Луганській області, що сталася 23 квітня. Світове співтовариство закликало покарати винуватців підриву машини місії на міні.