У Києві встановлять меморіальні дошки на честь народних артистів України Борислава Брондукова і Маргарити Кринициної.

Пам'ятні знаки з'являться на фасаді будинку №8 по бульвару Амвросія Буми на столичних Березняках, пише "Сегодня".

Найвідоміша роль Кринициної - потішна Проня Прокопівна у радянському фільмі 1961 року "За двома зайцями". Це екранізація однойменної п’єси Михайла Старицького від режисера Віктора Іванова.

Що стосується Брондукова, то він зіграв в таких популярних фільмах, як "Афоня", "Осінній марафон" і "Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Обидва актори в різний час проживали на бульварі Амвросія буми. Криницина жила там з 1970 і до смерті в 2005 році. Брондуков прожив в будинку №8 набагато менше - з 1970 по 1985 рік.

Київрада прийняла рішення про встановлення меморіальних дощок народним артистам ще восени минулого року. Однак руки до цього, мабуть, дійшли тільки зараз. Таблички виготовили на гроші меценатів.

Відкриття пам'ятних знаків відбудеться 27 березня - в Міжнародний День театру. На церемонію відкриття запросили родичів акторів.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", пам'ятник Щорсу остаточно посварив українців і росіян.