Убитий в Києві колишній депутат Державної Думи РФ Денис Вороненков був свідком у справі про держзраду Віктора Януковича, і в справі про злочини під час Євромайдану.

Про це сказав начальник Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк в ефірі одного з українських телеканалів.

"Так, дійсно він дійсно був викликаний для допиту також і щодо злочинів, скоєних під час протестних акцій, що стосується діяльності в цей період часу злочинної організації, факт якої ми розслідуємо", - сказав Горбатюк.

Прокурор зазначив, що слідчі намагалися з'ясувати, як на події на Майдані реагували російські чиновники. Зокрема, українську сторону цікавили події, пов'язані із з'їздом в Харкові, який прихильники Януковича запланували на 22 лютого.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що колишній депутат Держдуми Росії Денис Вороненков міг знати, що спровокувало стрілянину на Майдані в Києві в 2014 році.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Крім того, російські слідчі планують допитати колишнього депутата Держдуми Росії Іллю Пономарьова, який проживає в Києві, щодо вбивства його колеги Дениса Вороненкова.