Взяти на поруки екс-депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка готові міністр інфраструктури Володимир Омелян та міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Вони заявили в суді, що особисто знайомі з політиком і хочуть поручитися за нього.

Про це повідомляє 112.ua.

Адвокати екс-нардепа заявили, що не згодні з розміром запобіжного заходу, який пропонують для Мартиненка, і хочуть, аби його взяли на поруки.

Мартиненко вже прибув до суду і чекає засідання. Воно мало початися о 15.00, але затримується на півтори години. Працівники суду пояснили, що зараз триває інше засідання по іншій справі.

Як відомо, Миколу Мартиненка підозрюють у розтраті коштів ДП ​​"Східний гірничо-збагачувальний комбінат", зокрема через закупівлю уранового концентрату за завищеними цінами в казахстанської НАК "Казатомпром" через австрійську компанію Steuermann, яку пов’язують з нардепом. У НАБУ вважають, що протягом 2014-2015 роках держпідприємство переплатило посереднику близько 17 млн доларів.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Детективи Національного антикорупційного бюро провели вдома у екс-депутата обшуки.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua", САП вимагає заарештувати Мартиненка на 60 діб з правом внесення закладу в розмірі 300 мільйонів гривень.