Запровадження пенсійної реформи в Україні розділять на кілька базових етапів.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Мінсоцполітики.

За словами очільника відомства Андрія Реви, на даний час розробляють план щодо другого етапу, який передбачає зміну системи пенсійного забезпечення на солідарний рівень.

Він зазначив, що базується нововведення на новій моделі нарахування, ресурси для якого створять за рахунок внесків громадян до ПФ. У бюджеті на ці потреби закладено близько 141 млрд гривень, але це тільки половина необхідної суми – решту компенсують за допомогою інвестицій у фонд.

Наступним кроком стане розширення переліку платників страхових внесків, і тільки після цього можливе планування етапу накопичення. Для цього розробляють відповідний законопроект, яким буде чітко визначений весь механізм роботи та передбачені можливі ризики браку коштів на пенсійні виплати.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Втім, для оцінки останнього рівня потрібна експертна думка, тому що, як стверджує міністр, недопрацьованих деталей у проекті залишається багато.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Пенсійний фонд зупинить виплати через російські банки з наступного місяця.