Міністерство освіти і науки збирається запровадити зовнішнє незалежне оцінювання в початковій і середній школі.

Про це пише DT.UA.

За словами віце-президента Київської школи економіки, колишнього заступника міністра освіти Інни Совсун, відповідно до законопроекту "Про освіту" передбачається перехід на 12-річне навчання. При цьому останні три роки навчання в старшій школі стануть профільними.

Щоб вступити до старшої школі необхідно буде скласти незалежний іспит. Вступ до престижних шкіл також здійснюватиметься на підставі конкурсу.

Отже, іспит після 9-го класу матиме характер іспиту високих ставок (high-stakes exam). Він проводитиметься на основі процедур, аналогічних до ЗНО. Таким чином можна гарантувати незалежність та об'єктивність проведення і визначення результатів.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У початковій школі завдяки ЗНО планують проводити моніторинг якості освіти.

Як розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, задля максимально ефективних результатів, дослідження проводитиметься не на всій сукупності учнів, а лише на вибірці.

Згідно з підрахунками, до моніторингу залучатимуть 6 тисяч четвертокласників (яких в Україні всього близько 400 тисяч).

"Цього достатньо, аби виявити тенденції у початковій школі з точки зору формування читацьких та математичних компетенцій випускників. Це будуть хороші дані для аналізу Міносвіти, Національній академії педагогічних наук України тощо", - зазначив Карандій.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", для учасників проходження ЗНО створили спеціальний мобільний додаток "Моє ЗНО."