Україна подасть апеляцію на рішення Високого суду Лондона, яке передбачає прискорений розгляд позову по євробондах на 3 млрд доларів.

Про це сказав український міністр фінансів Олександр Данилюк. "Сьогоднішнє рішення - це лише перший етап, Україна має право на апеляцію", - зазначив глава фінансового відомства.

Данилюк пояснив, що суд на прохання українських юристів погодився заморозити дане рішення до наступного засідання, яке має відбутися не раніше ніж через місяць.

Міністр поскаржився на те, що суд не враховує при прийнятті рішення такі чинники, як економічна і військова агресія Росії.

"Рішення не визнає обґрунтованості позиції і аргументів України в цій справі. Ми з повагою ставимося до цього рішення, але обгрунтовано вважаємо, що таке рішення не враховує наявні факти економічної і військової агресії з боку РФ", - сказав міністр.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що 18 січня Високий суд почав розглядати спір між країнами щодо євробондів, які були видані в 2013 році перед втечею Януковича.