В Україні стали користуватися великою популярністю автомобілі з пробігом з Європи. Автолюбителі почали активніше користуватися законом про знижені акцизи, який прийняли в серпні 2016 року

Про це повідомляє Politeka. В Україну вже ввезли 20 тисяч автомобілів, з яких 15 тисяч потрапили в країну за спрощеною схемою. За інші транспортні засоби сплатили повну вартість акцизу.

Українці віддають перевагу бюджетним іномаркам 2013-2014 років випуску. Ціни на них складають 8-15 тисяч євро. Наприклад, Renault Megane з автоматичною коробкою і повним набором функцій за зниженими акцизами можна купити за 7,9-8 тисяч євро. Зі сплатою повного акцизу вартість була б на рівні 11 тисяч євро. Новий автомобіль такої марки обійшовся б в 16,5-17 тисяч євро, а це в два рази дорожче.

Також популярні авто з моторами об'ємом 1,5-1,6 л через свою економічність. Volkswagen Golf, а також моделі Fiat і Smart можна купити за 3-4 тисяч євро. Dacia Logan не надто затребувана на європейському ринку через недостатньо потужний двигун. Але в Україні це одна з найпопулярніших авто, а ціна на нього стартує з 5 тисяч євро.

На ринку часто шукають автомобілі, які використовувалися юридичними особами. Причина в тому, що їх обслуговували в сервіс-центрах вчасно і з відмітками в сервісній книжці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, водії обрали найпопулярніший колір автомобіля. Лідером рейтингу став білий окрас кузова.