Незважаючи на спроби націонал-радикальних сил перешкодити активістам «Українського вибору» вшанувати пам'ять воїнів, загиблих в боротьбі з нацизмом, представники Руху спільно з ветеранами 9 травня поклали квіти до Вічного вогню і пам'ятній стелі над Могилою Невідомого солдата в Парку Вічної Слави. Під час акції кияни аплодували представникам Руху.

Як відомо, сьогодні озброєні люди в масках заблокували активістів Руху Валерій Блідара і Андрія Павленко, займалися підготовкою святкування Дня Перемоги, а депутату Харківської міської ради, керівнику територіального ради Руху Андрію Лесик виламали двері в квартирі.

Крім того, «патріоти» блокували і київський офіс «Українського вибору».

Коментуючи подію, лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук заявив, що протидія радикалів прямо пов'язане з принциповою позицією Руху, який «протистоїть« партії війни», виступає за відновлення миру в Україні і вимагає шанобливого ставлення до історії нашого народу».

«Спроби переписати історію, відмовитися від назви« Велика Вітчизняна війна », скасувати святкування Дня Перемоги приречені на провал. Я переконаний: наш священний обов'язок - не допустити знущання над пам'яттю тих, хто на фронті і в тилу боровся з нацизмом, наближаючи день Великої Перемоги, наш обов'язок - дбайливо зберегти кожну сторінку історії цього героїчного подвигу », - підкреслив В.Медведчук.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

У русі також зазначили, що кияни зустрічали колону «Українського вибору - Права народу» біля пам'ятної стели в Парку Вічної Слави словами підтримки і оплесками.