Щороку православний світ зустрічає головне свято: Великдень. Всі йдуть святити паски і розфарбовані яйця, причому неважливо, дотримувалася людина посту чи ні, а виявилося, що це питання принципове.

Архмандріт Віктор Коцаба, керівник Адміністративного апарату Київської митрополії УПЦ розповів, що по-справжньому важливо: освячення їжі - це офіційний дозвіл церкви, а значить і бога на те, щоб розговітися. Про це пише Комсомольська правда.

"Слід згадати, що молитва, яка читається після Великоднього богослужіння і після якої, власне кажучи, і відбувається освячення пасок - це фактично молитва перед споживанням їжі. Тобто ми постилися у благословенні Церкви, а тепер Церква дозволяє нас від посту. Таким чином, за великим рахунком, освячувати паски по-справжньому можуть тільки ті, хто дотримувався посту. Для них це освячення матиме сенс.

Для тих же, хто не постився, освячення скоромної їжі безглузде. Судіть самі: якщо людина вчора або позавчора їла ту ж ковбасу, то що зміниться для нього, якщо вона сьогодні її знову їстиме? Священик благословляє непісну їжу тим, хто постився. Такий справжній сенс освячення скромних страв у Великодню ніч", - розповів священнослужитель.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" писав про те, як прийнято серед християн проводити Страсну п'ятницю.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще