Михайло Кулиняк, екс-міністр культури часів Януковича, працює сьогодні в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв. Там він очолює Інститут сучасного мистецтва і спокійно продовжує кувати керівні кадри для української культури, пише портал «Рідна країна».

Свого часу блогери жартували, що Янукович призначив Михайла Кулиняка міністром культури тому, що хотів мати власного скрипаля. Цей особистий скрипаль Януковича, який зізнавався в тому, що любить шансон та караоке і високо оцінює літературну творчість Віктора Януковича, запам’ятався тим, що під час перебування на посаді міністра культури співав караоке разом із тодішнім харківським губернатором М. Добкіним, а також дуже віртуозно й емоційно демонстрував гру на скрипці, тримаючи її між ногами.

Крім того, він замішаний у багатьох гучних корупційних скандалах. Зокрема, Михайло Кулиняк призначив свою 23-річну племінницю головним редактором журналу «Українська культура», організував гулянки для Партії регіонів у НІЕЗ «Переяслав», звільнив керівника Національного художнього музею, який відкрито заявив про зникнення з Кабміну картин відомих українських митців.

Після того, як Янукович в 2013 році призначив Кулиняка на посаду гендиректора Національного палацу мистецтв «Україна», на нього публічно скаржились не лише власний колектив, а й організатори масових заходів.

Сьогодні Українська асоціація організаторів видовищних заходів також неодноразово зверталась до міністра культури Євгена Нищука, Антикорупційного комітету, МВС, СБУ і Генпрокуратури з проханням провести антикорупційне розслідування діяльності Кулиняка на посаді керівника Палацу «Україна». При цьому звернення підкріплювались переконливими фактами: необґрунтоване завищення орендної плати, скасування концертів, штрафи, миття люстр за 160 000 гривень тощо.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Однак, як кажуть, віз і досі там. І якщо інші «кращі кадри» Януковича сьогодні переважно відсиджуються в Криму, Росії чи за кордоном, то «тамада» президента-втікача Михайло Кулиняк досить впевнено почуває себе в Україні і продовжує займатись кадрами української культури.

Незважаючи на тісні відносини з колишніми чиновниками, Кулиняк вільно перетинає кордони і спокійно живе в Україні, не боячись, що у правоохоронців ів Генпрокуратури можуть виникнути питання до нього щодо використання ним бюджетних коштів під час керування Міністерством культури і директорства в палаці мистецтв "Україна".

Як повідомляв сайт Знай.ua, в гучній справі про крадіжку картин з будівлі Кабміну ГПУ підозрює Дмитра Табачника.