Володимир Семиноженко - один із засновників Партії регіонів, займав пост віце-прем'єр-міністра в уряді Миколи Азарова, а також в кінці 90-х брав участь у розробці та прийнятті української Конституції. Людина у політиці не нова і має свою думку про нинішню ситуацію в країні.

- Ні для кого не секрет, що ситуація в Україні жахлива. Зараз дуже низький рівень адміністрування державних процесів. Найжахливіше - це непередбачуваність даної ситуації. Адже до цього в кожному етапі історії можна було, з тією або іншою часткою ймовірності, припустити сценарій розвитку подій. Зараз це неможливо. Ніякі економічні стимули не працюють, тільки політичний підхід. Усі експерти дають на найближчі п'ять років лише негативні прогнози. Тому що надто багато тупикових ситуацій, як в економіці, так і в політиці, в тому числі і міжнародної.

- Хто в цьому більше винен? Президент, Верховна Рада або Кабмін?

- Усі винні. Це буде чесна і справедлива відповідь.

- Усі - це і колишня влада? Або тільки нинішня?

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

- Колишня? Я б сказав наступна. Я давно почав шукати точку, з якої усе пішло не так. І, як мені здається, все почалося з розпаду Радянського Союзу, коли в українських лідерів не було стратегічного бачення, якою ми хочемо бачити Україну. Ця була перша помилка. Все інше, як це не парадоксально, було посилення. Усі етапи - лише погіршення.

Навіть здавалося тимчасовий етап 1994 -2004 років, коли був Кучма. Завдяки розумній людині, першій особі держави, вдалося виправити деякі явні грубі втрати, які були зроблені в країні. Але, тим не менш, цей етап все одно збільшував ту ситуацію, яка привела до сьогоднішнього дня. Сьогодні потрібне перезавантаження ні до 2014-го, ні до 2010-го, а до 91-ого року.

- Чи плануєте повертатися у велику політику?

- Зараз багато сил віддавати чистої політики - це непродуктивно. Як зі стіною розмовляти. Я розподіляю час: займаюся інноваційними проблемами і цікавими міжнародними науковими програмами. Також, звичайно, підтримую нашу партію «Нова політика», вона є однією з провідних у Запорізькому регіоні. Друга фракція у місті Запоріжжя і друга чи третя в області.

- На можливих дострокових виборах до ВР будете брати участь зі своєю політсилою?

- Безумовно, будемо брати участь. Ми спілкуємося з багатьма політичними силами, беремо участь у різних форумах, особливо коли йдеться про розвиток економіки. Підтримуємо зв'язок з ініціативами, які організовує Тарута і Фірташ.

Головне, чим зараз потрібно займатися - це створювати умови для загальнонаціонального діалогу про розвиток країни. Адже зараз відбувається зіткнення різних груп, носіїв різних ідеологій, і зовсім на іншому рівні, ніж це було у минулому. І ось це, якщо говорити про сьогочасні проблеми, - і є найстрашніша проблема. Її потрібно вирішувати якнайшвидше, але ніхто цього робити, судячи з усього, не збирається.

Також читайте на Знай.ua про те, як Ложкін і Семиноженко побачили проблеми України та Ізраїлю.