У понеділок ціни на нафту виросли на очікуваннях скорочення видобутку країнами ОПЕК. При цьому, минулого тижня нафта подешевшала майже на 7% з урахуванням прогнозу по зростанню числа бурових установок.

Про це пише Bloomberg.

Червневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,29 (0,56%) - до $52,25 за барель. При тому, що в п'ятницю їх ціна впала на $1,03 (1,94%) - до $51,96 за барель.

Ціна червневих ф'ючерсів WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) виросла на $0,24 (0,48%) - до $49,86 за барель. Минулого тижня контракт вбавив у ціні $1,09 (2,15%) - до $49,62 за барель.

На ціни на нафтовому ринку впливають також вибори президента у Франції – підвищується попит на ризиковані активи.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

За підсумками першого туру лідирує кандидат від руху "Вперед" Еммануель Макрон. На другому місці - кандидат ультраправих Марін Ле Пен. Проте були побоювання, що у другий тур крім Ле Пен вийде і лівий кандидат Жан-Люк Меланшон (рух "Нескорена Франція").

Технічний комітет ОПЕК виступає за продовження терміну дії угоди про скорочення видобутку нафти на шість місяців.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", "Газпром" може профінансувати будівництво газопроводу "Північний потік-2" за рахунок "зелених" інвестицій, одержуваних в обхід санкцій.