Міністерство фінансів США заборонило нафтовій компанії ExxonMobil починати спільні проекти з "Роснефтью" в обхід санкцій.

Про це повідомили в Мінфіні США.

Зокрема, відомство відхилило заявку ExxonMobil, в якій компанія просила звільнити її від санкцій, що обмежують співпрацю з російською "Роснефтью".

Таке рішення Мінфін США ухвалив після консультацій з президентом Дональдом Трампом. Більш того, заборона на спільні проекти з буріння, які підпадають під санкції проти РФ, поширюється на всі американські компанії.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, ExxonMobil, яку до призначення на пост держсекретаря США очолював Рекс Тіллерсон, попросила у Мінфіну США звільнити її від дії санкцій, які забороняють співпрацю з "Роснефтью".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ExxonMobil хотіла почати спільне буріння з російською компанією в Чорному морі.

Відзначимо, "Роснефть" потрапила в санкційний список через російську агресію в Україні.