Нафтова корпорація Exxon Mobil надіслала повідомлення до Міністерства фінансів США з проханням скасувати санкції проти Росії для можливості співпрацювати з "Роснафтою" у Чорному морі.

За інформацією WSJ, Exxon Mobil хоче спільно з російською компанією проводити спільні буріння, але це неможливо на певних територіях через санкції.

Очікується, що пропозицію американських нафтовиків із негативом сприймуть представники Конгресу, адже вони планують розширювати санкції проти Росії у зв'язку із хакерськими атаками.

Зазначимо, що чинний держсекретар США Рекс Тіллерсон був головою Exxon Mobil перед отриманням державної посади. У 2015 році компанія намагалась домогтись скасування санкцій проти Росії, але безуспішно.

Після введення антиросійських санкцій Exxon Mobil прикрила 9 з 10 спільних із "Роснафтою" проектів. Збитки комапанії від санкцій сягають 1 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Конгресі заслухають виправдання працівників авіакомпанії United Airlines, яка викинула пасажира з борту літака через нестачу місць.