Сьогодні, 11 квітня, в Італії відбулась зустріч міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", на якій обговорювалось питання введення нових санкцій проти Росії через підтримку диктаторського режиму Башара Асада у Сирії.

За інформацією BBC, голова МЗС Франції Жан-Марк Еро повідомив, що учасники зустрічі не знайшли єдиної позиції за цим питанням. Ще перед початком кореспондент видання Джеймс Роббінс повідомив, що нові снакції проти Росії, швидше за все, не схвалять Німеччина та Італія.

Раніше міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що ймовірні санкції стосуватимуться російських військових чиновників. У разі ухвалення, обмеження стали б першими, які ввели проти Росії через Сирію.

Зазначимо, що питання розширення санкцій проти Росії почали обговорювати після хімічної атаки військ Асада у сирійській провінції Ідліб. Офіційні представники Дамаска та Кремля відхрестились від усіх звинувачень.

На зустрічі в Італії були присутні партнери з Туреччини, Саудівської Аравії, ОАЕ, Йорданії і Катару, які також виступають проти диктатури Асада. По закінченню заходу держсекретар США Рекс Тіллерсон полетів до Москви на переговори з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим щодо України та Сирії.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Асада заявив про готовність об'єднатися з диктатором КНДР Кім Чен Ином для боротьби зі світовими державами.