Рішення США про розширення санкцій проти російських компаній викликало бурхливу реакцію у МЗС РФ. Зокрема, офіційний представник відомства Марія Захарова заявила, що економічні обмеження нібито остаточно зруйнували взаємодію між країнами.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

На її думку, Америка подібними "утисками" підриває авторитет, тому що причин російській стороні "ніхто не пояснював", хоча суть всіх санкцій очевидна і нічим не відрізняється від тих, що були раніше.

Захарова додала, що у Кремлі розчаровані і здивовані таким рішенням, але не вважають його критичним.

Аргументувала свою позицію тим, що Росія "завжди допомагала боротися із тероризмом", а у Вашингтоні раніше навіть не натякали на додаткові обмеження.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Втім, представники американської сторони напередодні чітко дали зрозуміти, що санкції запроваджені у зв'язку із порушенням законодавства та міжнародних норм права.

Щоб остаточно переконати США у своїй позиції, Захарова озброїлася останнім козирем, який часто використовують у Кремлі – нагадала про безпеку "сирійського гнізда", яке в часи військових протистоянь насправді дуже мало спільного має із поняттям миру.

"Шукають ворогів не там, де вони реально існують" , - підсумувала свій емоційний коментар російська чиновниця.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Америка розширила перелік компаній, до яких застосують антиросійські санкції за порушення законодавства.