Мінприроди Росії перенесло буріння по частині ліцензій "Газпрому" і "Роснафти" на ділянки арктичного шельфу.

Про це повідомив заступник міністра природних ресурсів і екології Денис Храмов в ході виступу на конференції "Нафта і газ Сахаліну".

"Перенесли на два-три роки", - сказав він.

Згідно з повідомленням, в 2015 році затвердили перенесення термінів робіт з восьми ліцензіями "Роснєфті" і п'яти - "Газпрому".

Храмов зазначив, що це призвело до збільшення числа свердловин, які компаніям потрібно пробурити в наступні роки. Так, в 2019 році кількість свердловин зросте з 19 до 28, зазначив російський чиновник.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: США офіційно дозволили Shell почати буріння в Арктиці

Раніше вже повідомляли, що Міненерго Росії вперше відкрито визнало дефіцит в Росії бурових і запчастин для них через накладених санкцій. Якщо нафтовики дотримуватимуться заявлених планів, їм може не вистачити близько 20 плавучих платформ.

Найбільші власники ліцензій в Арктиці "Роснефть" і "Газпром" у зв'язку з кризою стверджують з Мінприроди перенесення термінів за своїми шельфових ліцензіями. У той же час інші гравці ринку готуються до дефіциту. Експерти відзначають, що міг би допомогти імпорт колишнього у використанні обладнання з країн, що не вводили санкцій проти Росії.