Президент Польщі заявив, що його країна не готова приймати нових мігрантів з Близького Сходу і Північної Африки, оскільки повинна надати допомогу біженцям з України, передає DW.

В інтерв'ю німецькому виданню Анджей Дуда поставив під сумнів прийом нових біженців з країн Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії.

Читайте також: Голова МЗС Польщі порекомендував президенту "зважувати свої слова"

"Польща як країна-член ЄС, звичайно, готова демонструвати солідарність, однак що стосується біженців, то у нас є особлива проблема через конфлікт в Україні", - сказав президент.

Зокрема, Дуда пояснив, що поки на сході України тривають бої між проросійськими бойовиками і українською армією, "тисячі нових біженців будуть продовжувати залишати цю країну, головним чином, в напрямку Угорщини і Польщі".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За словами Дуди, вже зараз є ознаки того, що кілька сот тисяч українців хочуть бігти в Польщу, зазначивши, що й іншим державам ЄС необхідно враховувати це і бути готовим до допомоги.

"У разі нової ескалації ситуації на Україні до нас, як до найближчого сусіда, прийде набагато більше біженців", - передбачив він.

Примітно, що Дуда закликав "боротися з корінням" нинішньої міграційної кризи в ЄС, зазначивши, що слід посилити боротьбу "з організованими бандами контрабандистів", що отримують багатомільярдні кошти на стражданнях біженців.