Влада Сполучених штатів запідозрила бойовиків екстремістського угруповання "Ісламська держава" у створенні та використанні хімічної зброї на території Сирії та Іраку.

Про це пише Бі-бі-сі, посилаючись на власне джерело серед американських дерслужбовців.

"Американська розвідка зафіксувала щонайменше чотири випадки використання іприту, тобто гірчичного газу, по обидва боки сирійсько-іракського кордону", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Норвежці відмовили у викупі бойовикам Ісламської держави

Іприт використовують у формі порошку, який додають до вибухових речовин. Гірчичний газ - заборонена хімічна зброя і може викликати шкірні нариви, сліпоту і проблеми з диханням.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Американська влада вважає, що бойовики можуть самі виготовляти заборонену речовину.

Нагадаємо, раніше спільне розслідування двох незалежних організацій підтвердило повідомлення про те, що бойовики "Ісламського держави" застосовували хімічну зброю проти курдів із Загонів народної самооборони та проти мирних мешканців.