Російській природоохоронній організації Екологічна вахта Сахаліну довелося відмовитися від майже $160 тисяч, наданих їй фондом американського актора Леонардо Ді Капріо на збереження заказника Східний і прилеглих до нього диких річок.

Про це повідомляє ВВС.

Таке рішення екологам довелося прийняти для того, щоб домогтися виключення з так званого реєстру іноземних агентів.

Крім того, найближчим часом організація збирається повернути закордонній некомерційній організації Центр дикого лосося ще $30 тисяч, отриманих на захист і збереження диких популяцій тихоокеанських лососів.

При цьому Екологічна вахта Сахаліну зазначає, що у міністерства юстиції РФ не було підстав включати її до реєстру іноземних агентів, оскільки вона не займається політичною діяльністю.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Читайте також: Леонардо Ді Капріо запросили до нового фільму Рідлі Скотта

Тепер організація має намір існувати на пожертвування з боку жителів острова, а також домагатися зняття статусу іноземного агента через суд.

У разі відмови, екологи пообіцяли припинити свою діяльність.