Сполучені штати не планують розміщувати в Німеччині атомні бомби B61-12 в найближчі роки.

Про це пише Корреспондент.

"Відповідно до реалізованими Вашингтоном планами, етап серійного виробництва B61-12 почнеться не раніше 2020 фінансового року", - розповіла заступник голови прес-служби американського Національного управління ядерної безпеки при міністерстві енергетики Шеллі Лавер.

Читайте також: Росія вирішила налякати Захід "Іскандерами"

За її словами, статті розгортання цих боєприпасів в Європі до кінця нинішнього календарного року, є неточними. Так вона прокоментувала нещодавні публікації на тему розміщення бомб в німецькій пресі.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Про намір Америки розмістити на авіабазі поблизу Бюхеля на заході Німеччини двадцять бомб B61-12 написав 22 вересня німецький телеканал ZDF.

У МЗС Росії заявили, що такі плани Сполучених штатів викликають занепокоєння у Кремлі та вказали на порушення перших двох статей договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Нагадаємо, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що Москва прийме відповідні заходи.

За даними ЗМІ, у відповідь на розміщення американських ядерних бомб в Німеччині Росія може розгорнути в Калінінградській області ракетні комплекси Іскандер-М.