У німецькому автомобільному концерні Volkswagen зізнались, що займались маніпуляціями з показниками шкідливих викидів машин не лише на американському, але і на європейському ринку.

Про це пише Корреспондент.

"Число машин, на які концерн імовірно встановив пристрій, що занижував обсяг шкідливих викидів в атмосферу, оцінюють в одинадцять мільярдів. При цьому поки не відомо, скільки з них - у Європі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Глава Volkswagen пішов у відставку через скандал

Міністр транспорту ФРН Александер Добріндт заявив, що концерн готовий до співпраці з владою на час розслідування.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Згідно інформації, проведуть нові тести. За словами міністра, тепер експертизи будуть проводитися не в лабораторіях, а прямо на дорозі, що значно ускладнить шахрайство.

Вибірковим тестам піддадуть не лише продукцію Volkswagen, але і машини, виготовлені іншими німецькими автовиробниками.

Нагадаємо, американське агентство охорони довкілля раніше виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопі, включає спеціальні фільтри, а при звичайній експлуатації вимикає їх.

Штрафи, які імовірно стягнуть за поставку на ринок машин з програмним забезпеченням, яке обманювало споживачів, складуть до 18 млрд. доларів.