Палестина більше не дотримуватиметься мирних угод з Ізраїлем, відомих як "угоди Осло".

Про це під час промови на сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас, передає Deutsche Welle.

"Ми заявляємо, що поки Ізраїль не дотримуватиметься домовленостей, досягнутих з нами, та поки Ізраїль відмовляється припинити заселення окупованих територій та випустити на волю палестинських в'язнів, він не залишає нам іншого вибору, окрім як наполягати, що ми не можемо бути єдиними, хто дотримується угоди, яку Ізраїль постійно порушує", - сказав палестинський лідер.

Він додав, що палестинці "більше не почувають себе зв'язаними угодами".

Читайте також: Росія вдарила не по ІДІЛ – міністр оборони Франції

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Мова йде про угоди, які Палестина та Ізраїль уклали в 1990-х роках за посередництва США та Росії. Документи, серед іншого, передбачали, що палестинці впродовж п'яти років отримають змогу створити власну незалежну державу. В обмін на це вони зобов'язались припинити атаки на Ізраїль.

Першу угоду було підписано в Осло у серпні 1993 року.