Конфлікт у Сирії стрімко перетворюється на "проксі-війну" (непрямий конфлікт) між США та Росією.

Про це пише ВВС з посиланням на New York Times.

Після включення Москви у сирійський конфлікт повстанці, які воюють проти президента Башара Асада, почали отримувати значно більше американських важких протитанкових ракет TOW, зазначає видання.

Це озброєння почали постачати в регіон у 2013 році завдяки закритій програмі США, Саудівської Аравії та інших союзників. Але нині повстанці, за їхніми словами, отримують стільки зброї, скільки потребують.

"Ми отримуємо те, що просимо, дуже швидко", - цитує американське видання одного з командирів повстанців Ахмада аль Сауда. Він каже, що всього за два дні його група знищила сім броньованих машин і танків за допомогою семи ракет TOW.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Значні обсяги постачань зброї підвищують бойовий дух по обидва боки конфлікту, попереджає New York Times. А водночас, зростають і апетити, та знижується ймовірність розв'язання конфлікту політичним або дипломатичним шляхом.

Читайте також: Дві міни розірвались у російському посольстві в Сирії

Війська Башара Асада, за підтримки нового альянсу Росії, Ірану та шиїтської групи "Хезболла" з Лівану, тепер не лише сподіваються побачити світло в кінці тунелю, але й досягти чогось схожого на перемогу, додає видання.

"Тепер метою є відвоювання втраченої сирійської землі, зняття питання відставки Асада з порядку денного та більш вигідне політичне рішення після здобуття "нових фактів на полі бою" - описує New York Times настрої сирійських урядових сил.