ІДІЛ набирає у свої лави хлопчиків та парубків на окупованих територіях. Неповнолітні проходять військову підготовку та наджорстку ідеологічну обробку. Це необхідно ісламістам для того, щоб з них виросло нове покоління джихадистів.

Про це передає Euronews.

"Нас було понад 80 дітей-єзидів у таборі, окрім дітей-мусульман. Там були 5-річні та 6-річні хлопці, а також 15-річні. Мій 15-річний двоюрідний брат досі там. Вони вчили нас, як перерізати горло та як висаджувати себе в повітрі", - розповів 14-річний Ахмед Рагіб Аль-Яз. Хлопчик провів декілька місяців в таборі ісламістів.

За словами майбутнього джихадиста, треба покласти руку на чоло, задерти голову, притулити ніж до горла і розрізати його. Таким тонкощам вчать у таборі навіть наймолодших.

Також дітей вчили витягувати шматок металу з паска, який обмотують довкола талії. Як правило, тієї ж миті має пролунати вибух.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

"Нас також вчили витягати чеку з гранати і жбурляти її, інакше вона вибухне в руці", – додав Ахмед.

Учасники ІДІЛ спіймали Ахмеда разом з його родиною під час штурму рідного міста Сінджар, що на півночі Іраку. Разом із сім'єю хлопчика були тисячі інших азидів.

Читайте також: Шведська поліція переплутала бороданів із терористами "ІДІЛ" (фото)

Молодих жінок джихадисти перетворили на секс-рабинь, а хлопців змусили вбивати свій власний народ.

Підліток розповів, що ісламісти проводили тренування з ранку до вечора в таборі "Аль-Фарук". Там діти вивчали релігію, хто відставав від навчання, був жорстоко покараний.

"Нас піднімали о четвертій ранку на молитву, стежили. Тих, хто не прокидався, також карали. Їжа була убога. Годували один раз на день", – розповів 10-річний Ахмед Хамада Шіхаб.