Польща отримала сильний уряд, хоч в його формуванні і не брала участі майбутній прем'єр-міністр Беата Шидло.

Про це каже політолог Александер Смолар в коментарі польській Gazeta Wyborcza.

За його словами, Шидло публічно відсторонили від формування уряду, в якому з'явилося кілька сильних, навіть радикальних міністрів, каже експерт.

На його думку, політик буде своєрідним посередником між такими міністрами та Ярославом Качинським, головою право-центристської партії "Право та Справедливість", яка перемогла на виборах.

Політолог вважає, що головною метою Качинського буде "суспільно-культурна революція", зокрема перебудова системи освіти з акцентом на історичну політику, перебудова засобів масової інформації, з можливим тиском на приватні медіа.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: У Польщі вандали обклеїли храм антиукраїнськими листівками (фото)

"Буде сильне зближення з костелом та поступова клерикалізація держави", - передбачає Смолар.

"Але Польща – то демократична країна. Буде також поважний опір, - каже експерт, та додає, - Жодній владі не вистачить чотири роки, аби впровадити усі зміни".